Нинова: Твърдя, че сме най-демократичната партия в момента

Нинова: Твърдя, че сме най-демократичната партия в момента | StandartNews.com

Твърдя, че сме най-демократичната партия в момента в България. Единстевто ние въведохме напълно пряката демокрация. Ние сме единствените, които подтикнахме да се вкарат нови лица. Ние самоограничихме властта си в партията с максимален мандат 2 г. на лидер и показахме, че властта не ни е самоцел. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред bTV.

"Когато другите партии направят такива промени вътре в партията си съм готова да разговнарям с тях", коментира още Нинова. 

От няколко дни не спя спокойно. Нощес се прибрах от Варна и сутринта бях активна. Toва заяви още лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Спокойно ще спя и ще чакам Борисов в съда и той ще загуби делото. Всичко това е изопачено, използвах поговорка "Крадецът вика дръжте крадеца". Ако това е забранено в България - добре. Смятам, че Борисов има вътрешно партиен проблем. Там не всичко е мобилизирано и това дело е доказателство", добави Нинова по повод информацията от по-рано днес, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще я съди.

Лидерът на БСП оцени предизборната кампания като "емоционална, активна и силна по места, много хубава кампания".

"Не изпитвам носталгия към комунизма. Ценя хората, които тогава са строили България", категорична бе Нинова.

Запитана за постиженията на социалистическия период, тя заяви: "Индустрия, достъпно здравеопазване, инфраструктура и пътища...". На въпрос какво й е отнел социализмът, Нинова отвърна: "Нищо, била съм твърде малка за да помня всичко".

Благодаря, но отдавна не съм малко момиче! Така отговори лидерът на БСП на въпрос как я наричат на село. Относно това, че на жълтите павета казват, че ще си умрем в социализма, тя каза: "Доста неща се промениха от 89-та година. Важно е какво ще направим, за да живеят тези хора по-добре. Имам три модела планове - краткосрочни, средносрочни и дългосрочни".

Запитана с колко пари живее семейството й, тя отвърна: "С общо 2500 лева. Ние сме двамата със съпруга ми. Синът ни е навън".

"Живяла съм много бедно, живяла съм и по-свободно. Имам добро качество – всеки месец ходя по селата и малките градове. Това ме връща в реалността, защото вярвам винаги на тези хора", добави Нинова.

На въпрос какво за нея значи малка пенсия, лидерът на БСП заяви: "200 лева! Как ще живеят хората с толкова малко пари?". Нинова е категорична, че е готова да управлява България. Тя смята, че са били изопачени и думите й "демокрацията ни взе много".

"Призовах да си върнем свободата, да не позволяваме това, което се случи с Елена Йончева, с Иван Гарелов", обясни тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай