Нинова: Цялата политическа класа е длъжник заради корупцията

Нинова: Цялата политическа класа е длъжник заради корупцията | StandartNews.com

БСП не е достатъчно активна опозиция по темата за съдебната реформа. Това призна пред Нова тв лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

"Цялата политическа класа е длъжник към хората по темата корупция. Аз съм обективна и признавам, че ние трябва да работим още по тази тема. Готова съм да стигнем до край по темата за съдебната реформа. Всеки трябва да получи заслуженото. Промените в закона и всички мнения се свеждат до бързото производство. Хората се интересуват и от справедливо производство. Всички промени трябва да водят до това, че когато човек отиде в съда трябва да получи бърза и справедлива присъда. Не трябва да привнасяме буквално чужди модели. Хубаво е да взимаме най-доброто. В основата на всичко е борбата с корупцията", обясни тя.

"Над 2 млн. българи поискаха мажоритарен вот, но останалите не гласуваха на референдума и явно са за пропорционален вот. Нашият законопроект не разделя, защото предлага смесена система. Имаме готовност и сме последователни в нашите обещания. Ще дадем възможност на хората да гласуват мажоритарно или пропорционално. Вчера проведохме сериозна дискусия. Договорки с ГЕРБ не правим. Все още не сме разговаряли с другите партии по темата", допълни Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай