Нинова: Скандалът с приватизацията цели да омаскари опозицията

Нинова: Скандалът с приватизацията цели да омаскари опозицията | StandartNews.com

Около лидера на БСП Корнелия Нинова се развихри скандал с приватизацията на "Техноимпекс". От ГЕРБ я обвиниха в лъжа, че сделката навремето е била проверявана от прокуратурата.

„80% от българите смятат, че приватизацията през прехода е била разбойническа. Затова от БСП предлагаме всичко да се сложи на масата и да се направи ревизия. Който е извършил престъпление, да понесе наказание", заяви в Нова тв Корнелия Нинова.

„Идеята за ревизия на приватизацията е сведена до тази на „Техноимпекс" и Корнелия Нинова и нищо друго. Това е стъпка за омаскаряване на опозицията, а не за търсене на истината и справедливост. Ако се търси истината, трябва да си говорим за БТК, за ЕРП-тата, за общински имоти, продадени от кмета на София, който сега е премиер", каза още лидерът на БСП.

Нинова отново представи документи за четири проверки на сделката през годините, осъществени от различни институции, в това число от Върховна касационна прокуратура и главния прокурор. По думите й те доказват, че не е извършила длъжностно престъпление и не е накърнила държавния интерес.

„Ако някой иска да продължи да проверява тази сделка, да заповяда. Нямам притеснения и зависимости. Не съм откраднала нито лев. Аз декларирам, че няма да се позовавам на изтекла давност, ако някой иска да ме съди днес и сега. Но при условие, че и другите лидери на политически партии се откажат от давност са собствения си професионален живот", заяви Корнелия Нинова.

„БСП е дала оценка на прехода и приватизацията с нарочен документ, приет на конгреса. ГЕРБ сега се сетиха, защото трябва да запушат устата на опозицията. Това няма да стане, няма да се подадем на тази провокация", каза още тя.

„Интересно ми е дали г-н Борисов и г-н Сакскобургготски, бидейки заедно в Саудитска Арабия, са си говорили за ревизията на приватизацията на БТК, например, която е направена по времето на НДСВ. Ако ще ревизираме прехода, бием „Техноимпекс". През това време хората, които са направили едни от най-големите приватизационни сделки в държавата, ги водим в Саудитска Арабия, за да ни осигурят влияние навън, срещу което ще им възстановим царските имоти противно на решенията на съда. Така се прави по борисовски политика", коментира Корнелия Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай