Нинова сезира ЦИК заради ЕНП

Г-н Лопес наруши законите ни, обяви лидерът на БСП

Нинова сезира ЦИК заради ЕНП | StandartNews.com

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че ще сезира ЦИК за намесата на генералния секретар на ЕНП, в която членува ГЕРБ, в изборния процес у нас. Ето какво написа Нинова във Фейсбук:

"Г-н Лопес, за втори път се месите във вътрешните работи на суверенна България и показвате неуважение към българския народ. Първият път заявихте: „смирено очаквам, че на предстоящите избори българските граждани ще Ви покажат, че не сте способна да поемете огромната отговорност за управлението им". Днес вече не очаквате смирено, а пряко се намесихте в изборния процес", реагира Корнелия Нинова на участието на генералния секретар на ЕНП в закриването на кампанията на ГЕРБ и нападките директно към соцлидера в полза на опонентите.

"Говорите за демокрация, но грубо нарушихте поне два демократични принципа - за ненамеса във вътрешната политика на друга държава и вторият - нарушихте законите на страната, за което сезирам СЕМ и ЦИК.

Питам Ви, Вие от каква позиция поучавате българите? Вашето управление не ни доведе до единен и силен Европейски съюз, с равноправни граждани в него. Днес, Вие предлагате Европа на две скорости и ни слагате във втората. Не ние, а Вашето управление докара евроскептицизма и популизма. Разбирам, че със зъби и нокти браните статуквото в България и послушния и удобен Борисов.

Затова Ви заявявам, че няма да променя позиция

та си за:

1. Единен и силен Европейски съюз, а не такъв, в който слагате България във втората скорост

2. Уважение към българския народ- като към равноправен на вашите народи.

3. Равнопоставено партньорство с другите европейски лидери, а не послушание и превиване на гръб пред Вас.", натъртва соцлидерът към Лопес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай