Нинова: Политическата класа е част от корупцията

Ще имитират борба с декларации и налагане на глоби, заяви лидерът на БСП

Нинова: Политическата класа е част от корупцията | StandartNews.com

Ще продължим да защитаваме законопроекта си за борба с корупцията в парламента, но мнозинството вече е решило какво ще прави в НС. Да си носят отговорността, че имитират борба с корупцията. Политическата класа няма желание да се бори с корупцията, защото е част от нея, заяви след края на заседанието на КСНС лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Президентът предложи текст, който казва, че се създава единен независим нов орган, който да се занимава с разследване на корупционни престъпления. Този текст събра само 2 гласа – неговият и моя срещу 12 гласа против. Президентът предложи текст, в който се казва, че при конструирането на един такъв орган ще има баланс между институциите. Този текст също събра 2 гласа срещу 12 против. Двата въпроса, които бяха спорни, днес разбрахме как ще бъдат решение. Оттук нататък отговорността е на мнозинството. Ще си приемат един орган, който ще се занимава с декларации и налагане на глоби, ядоса се Нинова. 

Когато специална прокуратура повдигна обвинението за КТБ, стана ясно, че има политици, които са получавали пари оттам. Поисках те да бъдат оповестени, отговориха - не може. Пратих и писмо до Специална прокуратура. Оттам ми отговориха, че не могат да ми дадат такава информация, защото това може да реши съдията, на който е разпределено делото. Поисках всички политици да се подпишем по искане до съдията, за да разгласи тези политици, но не получих подкрепа. Ние, политиците, не можем да продължаваме така, каза още тя. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай