Нинова: Парламентът да се събере извънредно за бежанците

Да заровим партийните заигравания и да се обединим около няколко неща, които са важни, призова соцлидерът

Нинова: Парламентът да се събере извънредно за бежанците | StandartNews.com

Парламентът да се събере извънредно за бежанците и да се постигне национално съгласие между партиите по темата, поиска БСП. Всички политически сили да спрат да се заиграват с тази тема, тя е от национален интерес. За това призова соцлидерът Корнелия Нинова преди минути. 

Червените ще поставят въпроса на заседанието на Председателския съвет утре сутрин, както и по време на блицконтрола. Ако трябва - да има закрито заседание, но да се изслушат всички по темата, поиска Нинова и обяви, че има разминаване между отговора на Еврокомисията за отпусканите на България средства и този на вътрешния министър Румяна Бъчварова в нашия парламент.

Лидерът на БСП се позова на документи, според които се установявали разминаване от 65 милиона евро. ЕК казва, че ще ни даде 101 млн., а Бъчварова говори за 166 млн., откаже ще дойде разликата, попита Нинова. Тя обясни, че на заседанието на КСНС при президента миналата седмица темата с бежанците била бегло засегната и затова се налагало да бъде обсъдена в парламента.

Да заровим партийните заигравания и да се обединим около няколко неща, които са важни, призова соцлидерът. И посочи като такива спешното довършване на оградата по границата с Турция; изпращането на армията на границата; нелегалната миграция да бъде спряна по всички възможни начини, а всеки, който не бяга от война, да не преминава границата ни; отмяна на постановлението на МС за разселване на бежанците; настъпателна позиция пред Европа за ревизия на Дъблинското споразумение. Според Нинова след като встъпи в длъжност, новият президент Румен Радев ще свика КСНС за бежанците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай