Нинова: Няма да хвърлям кал по колегите си

Нинова: Няма да хвърлям кал по колегите си | StandartNews.com

София. "Няма да хвърлям кал по колегите си. Желанието ми да стана председател на БСП няма да мине през хвърлянето на кал по колегите", каза в сутрешния блок на бТВ депутатът от БСП Корнелия Нинова, която е и един от кандидатите за председателския пост на партията.

"БСП е в криза – и идейна, и организационна. Форматът Коалиция за България е изчерпан, но няма да има „роене" или друга форма на разпад в левицата", добави тя.

Нинова обясни още, че желанието й за бъдещо развитие на червената партия е тя да бъде разширявана чрез привличането на все повече ляво мислещи хора. "Но на тези избори отиваме без АБВ", уточни депутатката. Тя добави, че по-скоро иска да привлече към левицата „лявата интелигенция, кооперации, съюзи на офицери от запаса, синдикати".

Като грешка в сегашното управление на страната Нинова отчете липсата на ясно коалиционно споразумение между левицата и ДПС.

По думите й тази седмица ще има оставка на кабинета, няма вариант тя да не бъде подадена.

Корнелия Нинова уточни още, че към момента кандидатите за лидер на БСП са седем. Това, че Станишев посочил за свой фаворит настоящия икономически министър Драгомир Стойнев не било предрешаване на избора. "Това е обида към делегатите на конгреса. Те имат мнение, те ще решат. Не вярвам, че битката е предрешена".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай