Нинова: Михаил Миков ще обедини БСП

Нинова: Михаил Миков ще обедини БСП | StandartNews.com

София. "Вярвам, че Михаил Миков ще обедини БСП", категорично заяви пред БНР Корнелия Нинова от БСП, която остана трета след вота за нов лидер на партията.

"Моето усещане и преди беше, че имам естествен авторитет в БСП и очаквах добър резултат. Получих го и благодаря на тези, които ме подкрепиха. /.../ Пожелавам на Михаил Миков успех и силен екип", каза тя.

Нинова сподели, че не е очаквала екслидерът на БСП Сергей Станишев да се яви на конгреса, но все пак определи появата му като логична: "Това е партията, която го подкрепяше, която го направи министър-председател, логично е да бъде там".

Отново като логично Нинова определи факта, че не е имало и представители на ДПС на конгреса: "Наистина отношенията ни се обтегнаха и изостриха. В последната една година нямаше ясни правила в отношенията ни. Наистина трябваше това споразумение за подкрепа на правителството да бъде писмено, ясно указано кой какви отговорности носи и какви задачи има да изпълнява. Разми се някак си отговорността, повече паднаха негативите върху БСП и това доведе до този резултат". Нинова коментира, че партията е разбрала след изборната загуба, че липсата на коалиционно споразумение с ДПС е проблем. Тя каза, че все ще не са водени разговори за това да стане част от ръководството.

Депутатът от БСП призна, че има скъсана връзка между структурите и ръководството: "Има дистанция, има липса на разговори между нас и структурите, има едно високомерие. Това е абсолютно така и това е една от задачите, които имаме да решаваме - да преодолеем тази пропаст между нас".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай