Нинова иска списъкът с финансираните от КТБ политици

Нинова иска списъкът с финансираните от КТБ политици | StandartNews.com

Специализираната прокуратура да оповести списъкът на политиците, които са били финансиране от КТБ, обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. За целта тя изпрати писмо с искането си.

Вчера Специализираната прокуратура внесе обвинителен акт по КТБ и обяви един документ публичен - „Общ поглед върху модела КТБ". В този документ и в публичните изявления на прокуратурата има констатации, че от КТБ са финансирани политици", заяви Нинова, цитирана от "Фокус". 

С това разследване, с връщането на чувството за справедливост можем да сложим край на модела КТБ, а и на модела на политиката на Прехода, правена по този начин – задкулисно, в личен интерес, за пари, обвързаности, особено на политическата класа. Ето защо имаме нужда и ние, и обществото от пълна прозрачност. Нека този списък на политиците бъде оповестен публично, каза още председателят на социалистическата парти.

Може би няма конкретна причина да споменат само Николай Бареков, но това още повече засилва аргумента ни да не е този или онзи само, а да се изнесе пълната информация. Обществото има нужда от тази прозрачност и от пълната истина за КТБ", каза Нинова. БСП ще постъпи спрадливо и принципно, ако излязат имена на политици от "Позитано".,

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай