Нинова: България чака от нас алтернатива на управлението

Нинова: България чака от нас алтернатива на управлението | StandartNews.com

„България чака от нас алтернатива на управлението, няма кой друг да я даде". Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в аула „Максима" на УАСГ, където тя проведе среща със социалистите от столичната организация на левицата. Пред събралите се тя обясни какво ще очаква от всички, за да помогнем на страната си, съобщиха от пресцентъра на БСП.

„Обещавам ви работа, пот и сълзи, но вярвам, че накрая сълзите ще бъдат от радост от победата и радост от това, че ще променим България и ще и дадем надежда и перспектива на хората", категорична бе тя.

Пред събралите се социалисти Корнелия Нинова обясни целите на БСП. „Едната е да превърнем БСП в сила, като я променим, а втората е променената и силна левица да промени България", обясни тя.

По думите й членовете са истински важни за партията. „Вашият глас ще определя ключови политики в БСП. Затова стартирахме и вътрешнопартийното допитване за президентската кампания, за да може всеки от вас да си каже мнението. Приемете президентските избори като трамплин за предсрочни парламентарни избори, че нашата победа на президентските е трамплин, за да победим и на парламентарните", категорична бе Нинова. Тя помоли членовете да не я номинират за президентските избори, защото е поела ангажимент, ако бъда избрана за председател на БСП, да изведе левицата до победа на парламентарниа вот. „Аз съм последователен човек и няма да се отклоня от поетия ангажимент. Няма да гоня лична кариера и да оставя това, което съм обещала пред цялата партия", категорична бе тя.

„На Конгреса казахме, че ще направим комуникационна революция, което означава да отворим партията към всички, които представляваме, към работници, млади хора, студенти, майки", заяви председателят на БСП. Тя обясни, че към момента са проведени над 20 срещи с различни структури, като в тези срещи е търсена подкрепа и експертиза. „За да може да предложим алтернатива на това управление", продължи Нинова.

Лидерът на БСП коментира и актуалния въпрос с референдума във Великобритания. "БСП уважава решението на британските граждани. Това е урок за ЕС – обикновения гражданин не го приема в сегашния му вид и съюза трябва да се промени. Ние искаме от нашето правителството анализ за въздействието на случилото се върху страната", подчерта лидерът на левицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай