16:20 ч.

21.05.13

2 мин.

2515

7

0

НФСБ алармира за манипулация на вота

от Стела Николова |

НФСБ алармира за манипулация на вота
Снимка: Вестник "Атака"

Бургас. Груби манипулации и фалшификации на вота е разкрила партия НФСБ, на която не достигнаха само 6000 гласа, за да влезе в парламента. Проверка на формацията e установила, че само в Габрово са й отнети 250 гласа.


"От всички сканирани протоколи на СИК-ове за НФСБ има 2757 гласа. В протокола на РИК обаче е записано, че партията има 2495 гласа. Това са 250 гласа по-малко. При изписването на протокола за РИК е записано с цифри, че за НФСБ има 2498 гласа, словом цифрата е друга - две хиляди деветстотин и осем гласа за НФСБ. Това е ощe една разлика от 400 гласа. Общо това са 660 гласа минус за нашата партия само в Габрово", коментира лидерът на НФСБ Валери Симеонов.


Той посочи, че се е натъкнал на фрапиращи нарушения в протоколите и във Варненски регион, които показвали, че са гласували 2 милиона избиратели. "За партия "Атака" посочените гласове в цифри са 19 909, а с думи - сто деветдесет и девет хиляди и девет гласа. За ГЕРБ цифрата е 73 163, а словом е написано седемстотин тридесет и една хиляди и 63 гласа. Аз нямам никаква представа ЦИК кое взема за меродавно - изписаното с думи или изписаното с цифри", заяви Симеонов.


Той обяви, че НФСБ изпраща още днес жалба с искане за касиране на изборите до президента на републиката Росен Плевнелиев, главния прокурор Сотир Цацаров и Министерски съвет. Копия ще бъдат изпратени още до парламентарните групи на ГЕРБ и БСП. Валери Симеонов е убеден, че ако вотът е бил честен, то "националният фронт" е щял да има между 5 и 6 % от гласовете на избирателите.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 09:48 · 23.05.2013
Ето я новата тройна коалиция-ГЕРБ,РЗС,Национален фронт за спасение на Бойко!На хаирлия да е...Смях и срам.
Потребител · 08:33 · 22.05.2013
Я СТИГА МОЖЕХТЕ ДА ГИ СЪДИТЕ ВСИЧКИ СРЕЩУ КОИТО ИМАХТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА.АКО ТУК НЕ СТАВА ИМА НАВЪН СЪД КОТО ЩЕ ОГЛЕДА НЕЩАТА.. ВИЖТЕ СИ ВОДЕЩИТЕ И ПРЕЦЕНЕТЕ ЩО ТВ СТЕ СЛЕД КАТО ЕДНИ И СЪЩИ ХОРА ВИ ТЪРСЯТ ПО ТЕЛЕФОНА.АКО НЕ Е ЕНЧЕВ СТЕ ИЗЧЕЗНАЛИ КАТО ГЛЕДАЕМОСТ.
. ВЧЕРА ПАК ТЕОКО АНГЕЛОВ ПОКАЗА ПРОСТОТИЯТА И ОТБЛЪСВАЩОТО СИ ПОВЕДЕНИЕ НА -МОЛЯ ВИ СЕ НА ДЖУРНАЛИСТ.БОЛЕН СИ Е БОЛЕН . ПОГЛЕДНЕТЕ ПЪРВО ОКОЛО СЕБЕ СИ.АКО ИСКАХТЕ ЩЯХТЕ ДА ОСЪДИ НЯКОЙ НО И ПРИ ВАС МАЙ НЕЩО НЕ Е КАКТО ТРЯБВА
Потребител · 02:17 · 22.05.2013
ЗАПОЧВА ДА СТАВА МНОГО МЪТНО И МНОГО КЪРВАВО!
tttТ · 20:43 · 21.05.2013
Тоя крадлив циганин вижте го то не циганин ами копанар и откъде забогатя тоя урод ----какви ли мръсни пари пере и пр.
Потребител · 17:46 · 21.05.2013
Ние , така наре4ениа електорат много скоро ще изметем вси4ки корумпирани депутати на прехода от БСП и ДПС. Тези гадове ще отидат в небитието като Костов, Надето и тем подобни продажници......
Потребител · 16:57 · 21.05.2013
Явно, партийната олигархия е заинтересована кашата да е пълна, щом не е осигурен ясен и прецизен механизъм за точна работа по време на изборите, както и пълен независим контрол за резултатите.
Отделно, цялата изборна система е фарс, който подменя демократичните стойности и ценности.
Чрез всичко това се дава власт да се управлява цялата държава?!
Ами, ясно е, че ще сме бедни и крадени, заслужено е!
Потребител · 16:28 · 21.05.2013
на всички ни е ясно че тези избори минаха по най гнусния начин и с най много нарушения и трябва да се касират всеки ден излизат все нови и нови данни за манипулации а бсп,дпс и атака искат да правят "програмно правителство" или каквото и да е на не и нови избори защото те са най-гадната и долна сбирщина в парламента сега и хората ги видяха какво представляват
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент