НФСБ алармира за манипулация на вота

НФСБ алармира за манипулация на вота | StandartNews.com

Бургас. Груби манипулации и фалшификации на вота е разкрила партия НФСБ, на която не достигнаха само 6000 гласа, за да влезе в парламента. Проверка на формацията e установила, че само в Габрово са й отнети 250 гласа.

"От всички сканирани протоколи на СИК-ове за НФСБ има 2757 гласа. В протокола на РИК обаче е записано, че партията има 2495 гласа. Това са 250 гласа по-малко. При изписването на протокола за РИК е записано с цифри, че за НФСБ има 2498 гласа, словом цифрата е друга - две хиляди деветстотин и осем гласа за НФСБ. Това е ощe една разлика от 400 гласа. Общо това са 660 гласа минус за нашата партия само в Габрово", коментира лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Той посочи, че се е натъкнал на фрапиращи нарушения в протоколите и във Варненски регион, които показвали, че са гласували 2 милиона избиратели. "За партия "Атака" посочените гласове в цифри са 19 909, а с думи - сто деветдесет и девет хиляди и девет гласа. За ГЕРБ цифрата е 73 163, а словом е написано седемстотин тридесет и една хиляди и 63 гласа. Аз нямам никаква представа ЦИК кое взема за меродавно - изписаното с думи или изписаното с цифри", заяви Симеонов.

Той обяви, че НФСБ изпраща още днес жалба с искане за касиране на изборите до президента на републиката Росен Плевнелиев, главния прокурор Сотир Цацаров и Министерски съвет. Копия ще бъдат изпратени още до парламентарните групи на ГЕРБ и БСП. Валери Симеонов е убеден, че ако вотът е бил честен, то "националният фронт" е щял да има между 5 и 6 % от гласовете на избирателите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай