09:30 ч.

29.12.17

2 мин.

0

3

0

Нено Димов: Няма да се строят хотели в защитените зони

от редактор |

Нено Димов: Няма да се строят хотели в защитените зони

Опасенията за хотели и прочие не съществуват. Става дума за изграждане на спортно съоръжение, коментира министърът на околната среда и водите Нено Димов в интервю за „Здравей, България" по Нова телевизия във връзка с приетото решение на правителството за изменения и допълнения в Плана за управление на Национален парк „Пирин" в частта „Норми, режими, условия и препоръки за осъществяване на дейностите".


„При наличието на инвестиционно намерение, трябва да може бързо да премине всичко екологично законодателство. Освен решението вчера, трябва да има и още едно, което е свързано с концесията. Като цяло концесионерът може да заяви инвестиционно намерение. Имайки предвид, че той притежава правото на концесията, много трудно някой друг би могъл да се състезава. Ако друг тръгне, той ще бъде в много неизгодна позиция", заяви Димов.


По думите му, концесионерът е този, който определя цените на картите, а държавата е тази, която на базата на приходите получава концесионната такса.


„Държавата има интерес от повече приход. Високата цена невинаги означава по-високи приходи. Повече кабинкови лифтове означава по-бързо извозване на гражданите. В момента такова инвестиционно намерение няма. Това е една сага, която продължава с години.


Цялата ски зона на Банско представлява 2% от Национален парк „Пирин". В тези 2% няма как да застроявате. Тази спортна инфраструктура, ако има инвестиционно намерение, минава през цялата оценка, както и през обществено обсъждане. Да говорим, че е станало нещо неясно, имайки предвид, че започва през 2013 г., е имало достатъчно много време, за да бъдат наясно всички. Трябваше да изчистим текстовете, за да се стигне до целта", допълни министърът.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 14:32 · 30.12.2017
Ако се следва на НЕНО логиката София няма нужда от такива големи паркове в центъра на града - по-добре общината да ги обръща на паркинги и да ги дава на концесия , така ще има повече приходи от концисия - от дървета какво се печели в обществен и личен план!!!!
Потребител · 14:29 · 30.12.2017
То и в Морската на Варна е забранено строителството и живеенето , но това не пречи който си плати на Общината за блокче с "нежилищна цел"да заживее в парка!!! Така, че Нено по-добре като Бойко намери си закътана офшорна зона и дерзай, ще има парички за подаръци!!!
Потребител · 11:23 · 29.12.2017
Смешко Партизански
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент