Ненчев: Разполагаме 25 военнослужещи и техника по границата

Ненчев: Разполагаме 25 военнослужещи и техника по границата | StandartNews.com

"С 25 военнослужещи и техника ще се включи армията ни в опазването на границата". Това съобщи пред БНР военният министър Николай Ненчев по повод охраната ни по западната граница.

"Ще започнат от утре. Ние ще участваме с приблизително 25 военнослужещи на този етап. Сутринта си прегледах доклада и разбирам, че се касае за близо 4 хиляди бежанци, които са в района на Гърция и Македония и в един момент ситуацията наистина може да бъде твърде обезпокоителна. Затова ние ще вземем превантивни мерки. Ще бъдем там, ще бъдем на разположение толкова, колкото е необходимо", обясни министърът.

Министър Ненчев обясни, че довечера ще се състои въздушна операция с десант на парашутисти и спускане на техника в района на ямболските села Тенево и Каравелово. Тя е по международното учение "Бърза реакция", добави той и изтъкна, че населението е информирано за това.

"Винаги вземаме предпазни мерки, превантивно. Мисля, че от близо седмица информираме за всичко онова, което има да се случи. Момчетата са в много добра форма, инструктирани са, всичко ще бъде наред", каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай