Ненчев праща военните на детектор на лъжата

Ненчев праща военните на детектор на лъжата | StandartNews.com

Министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев е задействал процедурата по преминаване на детектор на лъжата на всички работещи в системата на служба "Военна информация", съобщава БГНЕС.

В сряда военният министър, който е с наложена мярка за неотклонение "подписка" по две разследвания, е публикувал за обществено обсъждане проект на Наредба за психолотическо и полифизиографски изследвания в служба "Военна информация

Срокът за изпращане на коментари по проекта на министъра в оставка към военните разузнавачи е 5 януари 2017 г. За да влезе в сила, Наредбата трябва да се публикува в Държавен вестник. Тя урежда въпросите за психологическата пригодност на военните разведки. Глава Трета на проекта обаче въвежда "полифизиографските изследвания" за военните разузнавачи.

Изследванията с детектор на лъжата ще се правят при подбора на кандидати за постъпване на работа в служба "Военна информация", както и за проверка на лоялността на действащите разведки.

Бивши служители на служба "Военна информация" вече изразиха опасения, че тестовете ще бъдат използвани, за да се извърши своеобразна "чистка" във военното ни разузнаване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай