Ненчев: Не можем да си позволим да си стоим спокойни

Ненчев: Не можем да си позволим да си стоим спокойни  | StandartNews.com

Министърът на отбраната Николай Ненчев коментира в ефира на бТВ преминаването на бежанците през гръцката граница, като заяви, "че не знаем как са я преминали, но има съмнения, че сред тях има и представители на различни радикални групировки, които да извършат терористичен акт."

Какво каза Ненчев за ремонта на нашите МИГ-ове - ТУК!

"Изглежда, че 5-мата задържани са опасни. Нека не подценяваме този въпрос – виждате какво се случва в Турция и Гърция. Не можем да си позволим да си стоим спокойни", каза Ненчев и отправи призив към българските граждани да отбягват да качват непроверени хора.

"Имаме готовност максимално да увеличим хората, които охраняват границата, ако има необходимост. Районът е труден и "Гранична полиция" нямаше как да се справи без наша подкрепа", посочи той.

"За тази година са проведени близо 78 съвместни учения с партньори. Спрямо "Ислямска държава" трябва да се вземат категорично действия. Ще е добре България да бъде инициатор да поиска от ЕС и НАТО спешни мерки за справяне с този проблем. Без нашите партньори от ЕС и НАТО не бихме могли да се справим с този въпрос", каза още Николай Ненчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай