Ненчев: Не е основателно искането за оттегляне на Исмаилов

Ненчев: Не е основателно искането за оттегляне на Исмаилов | StandartNews.com

София. На този етап не намирам за основателно искането за оттеглянето на Орхан Исмаилов от поста заместник-министър на отбраната. Това каза министърът на отбраната Николай Ненчев пред журналисти в Народното събрание след срещата му с лидерите на Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

Думите му идват след негативните исказвания на Симеонов по повод назначаването на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната. „Проведохме среща в добър дух на разбирателство. Не получих повече аргументи и доказателства от Патриотичния фронт в подкрепа на отстраняването му, освен тези, разпространени от медиите", заяви министърът.

Той подчерта, че от Патриотичния фронт са заявили, че на са против назначението заради етнически мотиви.

Във връзка с твърденията за разполагане на танкови бази в страната за провеждане на военни учения на НАТО той каза, че до момента в Министерството на отбраната не е постъпило официално искане за това.

„Няма никакво основание за безпокойство в тази насока", посочи министърът.

На въпрос дали имаме право да откажем подобно предложение, Ненчев отговори, че имаме споразумение за провеждане на взаимни инициативи, които спазваме и към които се придържаме, и ако подобно запитване пристигне, ще ни уведоми. Във връзка с назначаването на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната, той заяви, че не е получил данни от която и да е служба за принадлежност на Исмаилов. Николай Ненчев допълни, че е разговарял с премиера Бойко Борисов, който споделя мнението му, че няма намерения да се оттегля кандидатурата на Орхан Исмаилов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай