Назначиха трети шеф на снабдяването

Назначиха трети шеф на снабдяването | StandartNews.com

Трети директор в рамките на половин година бе назначен в търговското дружество "Снабдяване и търговия", което е на разпореждане на военния министър Николай Ненчев. Последният началник, избран от министъра, е Валентин Симеонов, ръководил дружеството в периода 2011-2013 г.

Тогава е продадена излишна военна техника за рекордните 62 млн. лева. Симеонов се ползва с доверието на бившия военен министър от ГЕРБ Аню Ангелов, който в момента е съветник по въпросите на отбрана на премиера Бойко Борисов. Двамата предишни шефове, назначени от Ненчев, се оказаха също политически назначения от Реформаторския блок. Росица Русева е била неуспешен кандидат за депутат на РБ. Здравко Боджов, който заемаше директорския пост около две-три седмици, е председател на СДС - район Лозенец, съобщи "Блиц".

По закон службите не съобщават причините за отказите до достъп до класифицирана информация. Чак на третия месец от управлението на Русева се разбра, че ДАНС е отказала да й издаде допуск до класифицирана информация. Без право за работа с тайни се оказа и следващият управител Здравко Боджов, председател на структурата на СДС в столичния квартал "Лозенец", който престоя в търговското дружество само месец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай