Найденов: Протестите не са логични

Найденов: Протестите не са логични | StandartNews.com

София. Има огромна разлика между хората, които са излезли да протестират преди месец, и тези сега, смята военният министър Ангел Найденов. По думите му няма логично обяснение, защо се иска оставка още в първата седмица. Пред БНТ Найденов коментира и скандала с шефа на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов. Според него „шантажът" е бил практика на предишните управляващи.

„Естествено, че протестът ни притеснява, разбира се, че чуваме протестиращите. Разбирам натрупания гняв, негодувание, разочарованието. Онова, което изненадва в случая и което няма особено логично обяснение, е претенцията още в първата седмица и седмици да се иска оставка. Този гаф (с назначението на шеф на ДАНС – бел.р)

беше признат. Мислите ли, че с този гаф може да бъде искана оставката на цялото правителството в първата седмица", коментира Найденов.

По думите му има заинтересовани кръгове, които имат интерес от оставка и служебно правителство.

„Според мен има огромна разлика между хората, които излязоха в началото след онова назначение, което наричате гаф, а ние го определяме като тежка политическа грешка, и сега протестиращите. Не мога да повярвам в истинноста на протестите, в които участват кметове на ГЕРБ, общински съветници от ГЕРБ, които ги карат с автобуси", каза още Найденов.

Найденов отбеляза още, че управляващите на никого не са отказали разговор и диалог. „Да обсъждаме предложения, ако щете свързавни с избори и промени в изборното законодателство. Но там няма нищодруго освен искания за оставка", каза министърът.

По повод скандала с шефа на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов Найденов коментира, че такава е била „политическата природа" на ГЕРБ.

„Имаме една трайно установена практика, която се изразява в шантажиране и назначаване на ръководни постове на удобни хора, които всеки момент може да бъдат използвани за „наказване и предпазване". Това е практика, която изцялосе вписва в политическата природа на ГЕРБ", каза той. Ангел Найденов определи Искра Фидосова, която обяви, че излиза от парламента и политиката, като „сериозен бушон".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай