Нарушенията в началото на изборния ден /ОБНОВЕНА/

Нарушенията в началото на изборния ден /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Нарушенията, свързани с провеждането на парламентарите избори, до 11 часа:

Председателят на СИК в село Крушовица Юксел Асков е арестуван в Плевен, защото е опитал да купува гласове за една от партиите. Очаква се днес да му бъде повдигнато обвинение, съобщи говорителят на прокуратурата Добринка Матеева.

Прокуратурата е образува две бързи производства и осем досъдебни производства за купуване на гласове в Плевенско. Работи се и по десетки преписки.

Участваща в изборите партия подаде жалба в Районната избирателна комисия в Разград за неоснователни обвинения в предизборна агитация. Това е първият сигнал в комисията от началото на изборния ден. 10 на 100 от избирателите в региона са гласували до 10 часа.

Районната избирателна комисия в Пазарджик се е самосезирала тази сутрин за разлепени плакати на кандидат за депутат в близост до избирателни секции. Има и постъпил сигнал, че автомобили в град Септември се движат с облепени по тях агитационни стикери.

В Бургас е подаден е само един сигнал до РИК за предизборни шатри в комплекс "Меден рудник", агитация там не се е извършвала. Издадено е предписание да бъдат премахнати.

Мъж е арестуван за купуване на гласове в Средец, съобщиха от Бургаската апелативна прокуратура. Производството е за склоняване да се гласуване в полза на определена политическа сила. Разследването не е приключило, няма привлечено към наказателна отговорност обвиняемо лице, уточняват от ведомството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай