Нанков: До 60 млн. от ТОЛ таксите ще отиват за общински пътища

Не е справедливо, защото утре може да ме питат и за пенсии, обяви министърът

Нанков: До 60 млн. от ТОЛ таксите ще отиват за общински пътища | StandartNews.com

Обсъждано е между 50 и 60 млн. лв. от приходите за тол таксите да отидат за общинските пътища, но това не е справедливо, обяви министър Николай Нанков пред журналисти, цитиран от "Фокус". Според него не може други да облажат от парите, които се генерират от републиканските пътища.

Към момента концептуално сме обсъждали темата. Това са непопулярните мерки. Ние предприемаме, ние - държавата, непопулярни мерки. Също тези, които питат днес за недофинансирани общински пътища, ще попитат утре от зала за пенсии, за други социални мерки и политики. Така че бюджетът е един, въпросът е всеки сектор да си генерира достатъчен ресурс, отсече той.

Нанков обяви, че пледира за максимално бързо произнасяне отностно жалбите срещу ТОЛ системата. "Знаем какъв риск бихме могли да поемем по този сценарий, но пък нямаме ден за губене, затова пришпорихме работата на Комисията. Спокоен съм относно акуратността и спазването на последната буква на закона от комисията. Това са ме уверили и колегите от АПИ", заяви министърът.

За пет месеца придвижихме нещата с тол системата почти до необратим край. На ниво на класиране на кандидати. Има подадени 2 жалби от двама от участниците, каза той по-рано пред депутати. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай