Надежда се изпусна за съюз с Командира

Емил Кабаиванов зове за ново обединнеие на сините

Надежда се изпусна за съюз с Командира    | StandartNews.com

Пловдив. Надежда Нейнски намекна, че "Единство" може да направи съюз с Иван Костов. Това стана на форум за малките и средните предприятия в Пловдив, на който присъстват нейни поддръжници от съюз "Единство".

"Нещата изглеждат символични, но са естествени, че в Пловдив в рамките на тези 3 дни пристигат и хората на ДСБ начело с Иван Костов. Нещата започват да се оформят по естествен начин. Както казват старите хора - ако има нещо добро и в най-лошото, то е, че маските паднаха", категорична бе Нейнски. Според нея се е получило някакво съвпадение, че първата сбирка на Национален съюз "Единство" е в Пловдив, където на 15 май започна разпадането на Синята коалиция.  

"Не сме търсили никаква символика - просто се спряхме на Пловдив, защото не искахме да рискуваме излишно при това лошо време да се съберем някъде другаде", допълни Нейнски. Тя обясни, че няма символика и във факта, че те се събират точно на рождения ден на СДС - на 7 декември.

Затова Нейнски препоръча да се търси единство между хора единомишленици, които имат еднакви оценки за случилото се в България и за пътя, който традиционната десница е извървяла.

На фона на първата сбирка на "Единство" остатъкът от СДС празнува днес в НДК 23 години от създаването на формацията. Гостите на празника са политическите наследници на 20-тина души. Някои от основателите вече не са между живите - социалдемократът д-р Петър Дертлиев, земеделецът Милан Дренчев. На практика всички дейци от първите години на синята идея или са отлюспени, или вече не са в активната политика.

Въпреки скандалите и отлюспването сред сините, които предизвика сам, настоящият лидер на СДС Емил Кабаиванов призова за обединяване на дясноцентристите. Той оповести, че по неговото време само 56 са напуснали СДС, а над 3000 са встъпили в редиците му. Един от тях е Стефан Софиянски. Той обяви намерение да се завърне в редиците на синята партия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай