Надежда реанимира Синята коалиция

Нейнски започва преговори за общ фронт на вота

Надежда реанимира Синята коалиция | StandartNews.com

Пловдив. Надежда Нейнски получи мандат от Гражданско сдружение "Национален съюз Единство" да води за общо явяване на изборите със Синята коалиция. Това стана ясно след форум на сдружението в Пловдив. Целта е да се стигне до подписване на споразумение за един фронт на вота.

"Със създаването на това сдружение искаме да катализираме процес на обединяване на десницата", заяви Нейнски, цитирана от Дарик. "Целта ни е да създадем единна дясна партия на основата на Синята коалиция", допълни тя.

"Разговорите за подновяване на Синята коалиция предстоят", заяви и бившият лидер на СДС Мартин Димитров. По думите му ГЕРБ и БСП не могат да решат проблемите на България и затова хората имат нужда от алтернатива. "След толкова разделения в дясното пространство, няма как да сме алтернатива, ако не се обединим отново", категоричен бе той.

"Чака ни тежка жан виденова зима с още повече бедност, фалити и мизерия и през пролетта хората ще потърсят алтернатива", обясни Димитров.

Председателят на новосформираното сдружение Христо Панчугов е категоричен, че то няма да се трансформира в партия. Той прочете манифест, в който се твърди, че десните ценности в страната са под контрола на дългите пипала на бившата Държавна сигурност. "Преходът е обявен за криминален, политиците на прехода, извършили промените в страната, са демонизирани, медиите са под тотален контрол и всеки опит за демократичен граждански процес се преписва на криминалния контингент", се казва в документа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай