Над 4700 на кастинг за общинари в ГЕРБ

Над 4700 на кастинг за общинари в ГЕРБ | StandartNews.com

Квоти за младежи в листите, юристи и икономисти на челни позиции

Над 4700 са имената на номинираните за общински съветници от структурите на ГЕРБ в страната. Всички списъци вече са в централата на партията, като до месец кандидатите ще бъдат и официално подредени. "Всеки ден излизат нови и нови неща и проекти, според плановете през следващата година дните няма да ни стигнат. Ще имаме по две-три откривания на ден, така ГЕРБ постига видими резултати за България", каза в Раковски премиерът и лидер на партията Бойко Борисов. Междувременно председателят на националния предизборен щаб Цветан Цветанов поиска от своите по места двойни листи, за да може в бюлетината да попаднат най-добрите кадри на ГЕРБ от регионите.

Отсега се знае, че структурата на листите ще следва правилото да има качествени юристи, икономисти, лекари, учители. Младежите от ГЕРБ също имат своето квотно представителство. А 250 младежи ще минат през политическия университет на ГЕРБ в края на август във Варна. "Иван Портних е най-добрата номинация за кмет, която можем да предоставим на жителите на Варна", каза в морската столица Цветанов. "Благодаря му, че пое отговорната и сложна задача да бъде кмет на Варна в много труден момент", заяви още той по време на официалното обявяване на Портних за нов мандат.

По-късно през деня в Русе Цветанов подкрепи Пламен Стоилов за втори мандат в Русе. Категорично мога да заявя, че направените номинации са на достойни хора със силни професионални качества, каза Цветанов на русенската структура. Пак в неделя председателят на предизборния щаб на ГЕРБ посети Шумен, където кандидат за кмет ще е депутатът Любомир Христов. "Той е най - достойният кмет, който ще бъде излъчен в сегашната надпревара за кмет на община Шумен", каза Цветанов.

"Опитът, който Любомир Христов натрупа, създадените контакти с членове на изпълнителната власт и с парламентарните групи на другите политически формации, натрупаният професионален опит в сектор " Сигурност" - всичко това ще му даде много сериозна подкрепа, за да се реализира като бъдещ успешен кмет на Шумен", посочи още той. По време на обиколките си председателят на предизборния щаб на ГЕРБ провежда и работни срещи с общинските лидери и представители на съсловните организации на партията. "В Шумен, където ГЕРБ няма кмет, сравнихме видимите резултати в общините, управлявани от ГЕРБ и в тези, които са под управлението на други партии", посочи още Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай