На косъм от нощен бой в Благоевград

На косъм от нощен бой в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. На косъм от ръкопашна хватка бяха в понеделник вечерта социалистите от Пиринско. Червените в Благоевград се вдигнаха на бунт срещу определения за водач на червената листа там Кристиан Вигенин. Бивш дипломат номер 1 пристигна в града за заседанието на областния съвет заедно с говорителя на Изпълнителното бюро на БСП Атанас Мерджанов.

Драматичните дебати завършиха малко след полунощ след 6 часа препирни. Най-яростни бяха двата лагера - привърженици на червената фурия Корнелия Нинова и на доскорошния ковчежник в Изпълнителното бюро на Столетницата - Емил Костадинов. При тайното гласуване Нинова би Костадинов с 22:19 гласа. За Вигенин своя вот дадоха само двама души. Горещата македонска кръв на част от присъстващите кипна по време на дебатите. Стигна се до викове, скандали, крясъци и заплахи, но поне не я докарахме до бой, признаха още присъствали. Напрежението съвсем се покачило при подредбата на кандидат-депутатите.

Едни срещу други се изправили общинските организации по двете направления - Места и Струма. Някои настоявали да се прави реденето по географски признак, за да имат всички представителство в листата. Но при гласуването се оказало, че в първите шест места след бъдещия водач са само хора от Благоевград и от общини по поречието на река Места - Разлог и Гоце Делчев. Групата от Петрич претендирала за четвъртото място, но не успели да класират свой човек дори в първите седем. Вбесени, петричани напуснали заседанието начело с лидера си Димитър Капитанов.

"След като не успяхме да се консолидираме, няма какво да се сърдим, че от "Позитано" ни определят водач. Така че трябва да приемем решението на централата", коментира видимо разочарован областният лидер на БСП в Пиринско Юлиян Гошев, който лобира пръв в листата да е Емил Костадинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай