Мустафа Карадайъ: Трябва ценностно мнозинство на база сходства на програми

Сега е много важно да има стабилност и сигурност, обяви председателят на ДПС

Мустафа Карадайъ: Трябва ценностно мнозинство на база сходства на програми | StandartNews.com

Към настоящият момент имаме само прогнозни данни и са доста различни. От тях едно е ясно, първо, да поздравим ГЕРБ и БСП, но бихме искали да поздравим всички български граждани, които участваха в изборите, да поздравим и всички от тях, които искаха да участват, но не успяха, бяха първите думи на председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. 

Искаме да поздравим всичките си структури, които изнесоха една не много лека битка. Да поздравим всички, които ни подкрепиха, искаме да ги уверим, че техният глас не е отишъл напразно. Може би ще очаквате бъдещи формули, макар че е рано да бъда коментирани. Но явно ГЕРБ първи ще получат мандат за съставяне на правителство, ние от ДПС, се надяваме да са си взели поука, защото за последните няколко години имаме 3 кабинета, които подадоха оставки. Ние неведнъж сме правили оценки. Сега е много важно да има стабилност и сигурност. За да има такива сме задали формулата - ценностно мнозинство на база сходства на програми. Но за сега коментираме прогнозни резултати, когато резултатите са ясни, ще коментираме факти. Благодаря", продължи той.

Сега на този пресконеференция не можем да бъдем изчерпателни. ДПС е защитавала и ще защитава независимостта на българската политическа система", обяви още Карадайъ. 

Нашата битка в една конкуретна среда с всички участници в тези избори, да, има една особеност, вие ги наричате Обединени патриоти, техните действия ги видяхте, заради тях Съвета на Европа ги нарича - фашисти. Затова бе истинска битка. Последната година държавните институции си играеха на криеница. В някаква форма власта им помагаше (б.р на ДОСТ). И те не са само проблем на ДПС", завърши председателят на Движението. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай