Муса Палев: Най-много боли да те ударят свои

Муса Палев: Най-много боли да те ударят свои | StandartNews.com

Благоевград. Отстраненият от парламентарната група на ДПС депутат Муса Палев призна, че е очаквал това да се случи. Но не спирал да се моли да не се стига дотам.

„Проблемът е, че когато те удари опонент боли, но когато те ударят свои, боли много повече. Не съм работил срещу интересите на моята партия. Не съм направил нищо нередно. Не съм водил кампания за получаване на преференции за разлика от други мои колеги. Зад получените 4835 преференции не стои нито един даден лев от мен, нито една агитация, нито една среща заради това с избиратели", заяви за „Стандарт" народният представител, който заедно с колегата му Гюнай Хюсмен бе изхвърлен от парламентарната група на ДПС.

Мотивът – нарушаване от тяхна страна на „политически ангажимент и джентълменско споразумение за неизползване на преференциален вот".

Палев се кълне, че не е обикалял села и паланки, за да събира преференциален вот за себе си. Уверява, че това може да потвърди целият Областен съвет на партията в Пиринския край. Непрекъснато се движел с хора от предизборния щаб в региона, за да няма никакви съмнения към него.

„Дадох дума, че няма да работя за преференции. И не съм я пристъпил. Не съм си мръднал пръста в тази посока. Изкараха ме виновен, тъй като съм победил и имам най-много преференции. Но такива има и за други кандидати, но те са невинни, тъй като са с по-малко гласове от мен", недоумява Палев.

Той е категоричен, че остава депутат в 43-то Народно събрание и член на ДПС. На тази партия е отдал своя съзнателен живот – бил е председател на общинската структура на ДПС в Белица, 2 мандата общински съветник там, 6 години областен лидер на партията в Пиринския край, от 2005 до 2013 г. е депутат. През месец юни 2013 г. е назначен за областен управител на Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай