10:55 ч.

19.06.17

2 мин.

0

1

0

Московски: Длъжни сме да спрем войната по пътищата

от редактор Росана Манева |

Московски: Длъжни сме да спрем войната по пътищата
Снимка: БГНЕС

„Длъжни сме да спрем войната по пътищата, не само заради срещите на министри с премиера Бойко Борисов", заяви министърът на транспорта Ивайло Московски в студиото на „Тази сутрин".


По думите му битката е комплексна и изисква сериозен ангажимент от няколко държавни институции. „Имаме задължение да поправим неща в системата, но зависи от манталитета на самите хора", категоричен е Московски.


Според него премахването на предупредителните табели за наличието на камери по пътищата ще даде добър резултат.


„Тези табели нямат никаква превантивна стойност. По-добре да не знаем къде има камери, за да можем респективно през цялото си пътуване да бъдем на щрек", коментира министърът.


Той допълни, че всички вратички в системата могат да бъдат залостени и по този начин да се улесни работата на контролните органи.


В министерството предстои законът за пътищата да бъде разделен на три отделни закона: един, който да отговаря за пътните знаци и маркировката, втори, касаещ подготовката, квалификацията и категорията на водачите и трети, който да е за техническата част на превозните средства.


„Във всички контролни органи съществува риск от корупция", коментира арестите в ДАИ транспортният министър.


По думите му начинът, по който се провеждат изпитите в момента, на практика пресича всякакви варианти за преписване.


Той добави, че е възможно държавата да започне да купува автомобили, с които се да се провеждат изпитите по кормуване. „Никой не може да види какво се случва на педалите на изпитващия от дясно на кандидата, никой не може да следи как е фиксирана камерата в колата", коментира Московски.


„Всичко чух от автошколите като упреци към държавата, колко от тях са подали сигнал, че поне един от техните школници е рисков? Няма нито един, нула!", възмути се министърът.


Отпадането на роуминга


„Без значение къде се намирате ще използвате националния си тарифен план", категоричен е Московски.


По думите му в отпадането на роуминга няма „дребен шрифт" и скрити условия.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 14:26 · 19.06.2017
ТЕ И ДУПКИТЕ ПО ПЪТИЩАТА ДОПРИНАСЯТ ЗА ПТП-ТА!!!!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент