Москов: Блокът се изчерпа, не сме стабилни

Москов: Блокът се изчерпа, не сме стабилни | StandartNews.com

Когато реформаторите и ГЕРБ нямат обща позиция, ДПС определя победителя, каза лидерът на СДС

Блокът с тази си структура, с този си начин на взимане на решения и на изработванe на позиции не може да бъде стабилен партньор и стабилна опозиция. Тази структура на блока е изчерпана и следващата седмица трябва да се даде яснота партиите от блока готови ли са отидат към единна структура. Това каза в предаването по "Събуди се" по Нова телевизия министърът на здравеопазването Петър Москов. Той уточни, че в парламента е надделяло партийното, както и предизборната кампания, която всъщност е започнала. "Радан Кънев реагира на определени реплики.

В момента, в който вътре в управляващото мнозинство започва прехвърляне на вина, това трябва да е ясен сигнал, че е започнала предизборната кампания", обясни Москов. И допълни, че когато РБ и ГЕРБ гласуват различно, това кой побеждава в Народното събрание определя ДПС. Москов коментира още, че няма каквито и да е условия за парламентарна или за правителствена криза. В последните дни обаче се заформи задочен спор между коалиционните партньори от ГЕРБ и Реформаторския блок, а Цветан Цветанов заяви, че депутати от ГЕРБ смятали, че реформаторите може би имат прекалено много министри.

По-рано в изявление в социалната мрежа Фейсбук Радан Кънев каза, че може да се стигне до предоговаряне на условията по коалиционното споразумение, ако мнозинството ГЕРБ-ДПС-АБВ се запази. "Целта е една-единствена - да се гарантира стабилност, предвидимост и хоризонт по какъв начин се променя държавата. Ако можем да направим това, има правителство, има мнозинство. Ако не можем, съответно кой на метла, кой на шейна, може да прави каквото намери за добре", заяви Петър Москов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай