Министрите на изпит в парламента за законите

Министрите на изпит в парламента за законите | StandartNews.com

Правителството ще скъсява дистанцията с депутатите
Кабинетът заседава заедно с румънците заради общите ни проекти

Всички предложения за промeни в законите да се съгласуват с парламентарните групи. Такава заръка е дал премиерът Бойко Борисов по време на правителственото заседание в сряда, става ясно от стенограмата на МС.

"Важи за абсолютно всички министри и вицепремиерите, включително и за мен", казва министър-председателят. Той обяснява, че предложенията трябва да се представят на депутатите, за да имат подкрепа. "Ако имат нещо, което да поправим, да се направи предварително, а не в залата да стават дебати, които да ни поставят в неловко положение", коментира премиерът. Затова между кабинета и парламента не трябва да има никаква дистанция като разстояние", казва Борисов на колегите си. По думите му всяко нещо трябва да се обсъжда предварително, което изисква време и търпение, но това било залог за подкрепа.

От документа става ясно още, че скоро може да има съвместно заседание между българското и румънското правителство. "Освен общата граница имаме и общи проекти, които да си защитим в Брюксел. Така че, външният министър, действайте", нарежда премиерът на Даниел Митов. Междувременно Борисов отново напомня на министрите си само в краен случай да оттеглят точки от дневния ред на заседанията на кабинета. Повод за това става отсъствието на правосъдния министър Христо Иванов и искането за отлагането на внесена от него точка. "Мислете внимателно, преди да вкарате точка в дневния ред", казва още премиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай