Министър Радев към стачниците: Искам аргументи, не условия

Министър Радев към стачниците: Искам аргументи, не условия | StandartNews.com

Ще се срещна със синдикатите. В постоянен диалог с тях съм, и то по разписаните правила. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев след среща на Националното ръководство на МВР по повод обявеното намерение на полицейските синдикати за протест на 5 юли.

"Много уважавам членовете на синдикатите, но не разбирам ръководството им. Не искам да ми поставят условия, искам истината. Трябва да ми дадат аргументи, заяви Радев. Разговорите продължават. Ще решим проблемите в системата, но нещата не стават от днес за утре. Кой министър не иска да вдига заплатите в системата, в която работи. За целта обаче трябва да има промени в бюджета. За мен реално преди приемането на новия бюджет увеличението едва ли ще е факт", посочи Радев.

В държавата освен полицаи, има учители и други групи, които са приоритет на партията, която е спечелила изборите, каза още вътрешният министър.

Главният секретар на МВР Младен Маринов каза, че след критиките на главния прокурор Сотир Цацаров към "Икономическа полиция", ще бъдат предприети мерки. Искаме от полицаите да вършат това, което хората очакват от тях, и трябва да им подсигурим условия, заяви Маринов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай