16:10 ч.

27.09.17

2 мин.

0

0

0

Министър Павлова иска да отпадне роуминга за Западните Балкани

от редактор |

Министър Павлова иска да отпадне роуминга за Западните Балкани

Искаме председателството ни на Съвета на ЕС да бъде не само българско, а и балканско, обяви ресорният министър Лиляна Павлова. "Длъжни сме и го имаме като нагласа, воля и желание да дадем необходимата подкрепа на нашите партньорски държави по пътя на европейското членство", продължи тя, цитирана от "Фокус".


Павлова поясни, че не биха могли да очертаят конкретна дата за членство на тези страни. По думите й идеята е страната ни да поеме ангажимента да им даде ясната перспектива и ясен план за действие. Министър Павлова допълни, че българските приоритети, пречупени през общоевропейски дневен ред са в няколко ключови послания. 


Ние правихме много дискусии, дебати, фокус групи, разбира се, ще се радвам да чуя и вашето мнение, тъй като ние сме в етап на обсъждане и представяне на нашите приоритети, обърна се Павлова към консулите на чуждите държави в България и и поясни, че декември месец ще има окончателен вариант на приоритетите.


От анализа на приоритетите и темите, България няма как да очертае една единствена тема. Ние казваме, че имаме три основни послания. Зад всяко едно стоят няколко на брой ключови важни приоритети, за които искаме да работим и да отстояваме, коментира тя.


Много специфичен, много конкретен приоритет за Западните Балкани - това е свързаността“, коментира министър Павлова. Това включва няколко направления -транспортна, енергийна свързаност и работата по отпадане на роуминг таксите. "Това ще е нещо, което ще могат да усетят като Европа, като европейска солидарност", каза Лиляна Павлова.


 Тя обърна внимание, че в София ще се проведе среща на върха на ЕС, свързана със Западните Балкани. "Тази среща на върха ще е много важна. Тя ще има три фокуса. Именно по време на председателството очаквам заключенията на Съвета за етапа на готовността на всяка от страните от Западните Балкани“, заяви тя.


Като друг приоритет за Западните Балкани министър Павлова посочи сигурността. 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент