08:35 ч.

13.10.17

2 мин.

0

2

0

Минималната заплата скача на 510 лв.

от редактор |

Минималната заплата скача на 510 лв.

Синдикатите искат още, но това са реалностите, обяви Менда Стоянова


Задава се рязък ръст на минималната работна заплата. От 460 лева, каквато е сега, тя ще стане 510 лева, обяви депутатът от ГЕРБ и председател на бюджетната комисия Менда Стоянова пред БНТ. "Синдикатите като видяха 510 казаха – не, ние искаме 530 лева. Е, винаги ще има недоволни, но това е реалността за момента", допълни тя.


Пари има в повече, но те са фокусирани в приоритетните сектори. Мисля, че така е правилно, отсече Стоянова и допълни, че правителството продължава да инвестира в образование, за което са заделени 330 млн. лева и учителските заплати ще скочат с 15%. 


Няма да увеличаваме заплатите на калпак. Възможно е такова увеличение и то ще се случи 2018 година. Това ще се реализира благодарение на 2,5 милиарда повече разходи се предвиждат в бюджета за следващата година. Тези пари дойдоха от ръста на икономиката. За 2017 очакваме близо 4 % ръст. Този ръст означава по-големи заплати в реалния сектор.


Един милиард лева повече ще отидат предимно за пенсии и здравеопазване, както и за социално подпомагане. Трябва да повишим заплатите в МВР и отбраната, за да привлечем повече хора, които сега се отказват от тази работа, заради заплатата, която е близка до минималната сега. Важно е те да почувстват, че реално имат помощ от държавата, допълни Менда Стоянова. 


Това са трите големи фокуса на политиката на ГЕРБ, които и през 2018 година ще продължим за развиваме. Все пак да не забравяме и инфраструктурата, по която работим. Там обаче голяма част от проектите ще бъдат финансирани и с европейски проекти и с наш бюджет, каза още тя.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 10:54 · 13.10.2017
Остави тези масали, Менда, а кажи как с министрите Горанов и Петков прекарахте пенсионерите , вземайки на немалка част от тях и мизерните 2,4%!. Значи за циганите и чистачките повишение на пенсиите с 20 лв може, а за тези с по-високите от 180 лв пенсии секирата и ге залепихте плътно до земята! Менда, да си спомняш ,когато за първи път пазнахте от власт? Тогава пак се ерчехте, а ти беше сред тези, които водеха гербаджиите в НС и дори се готвеше да ставаш зам.председател на парламента? Знаеш след това какво стана! Сега пак си открихте фронтове.
Цвети · 08:45 · 13.10.2017
ТазТи е най голямото
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент