Миков: Цялото ляво движение е борба за духовно въздигане на народа

Миков: Цялото ляво движение е борба за духовно въздигане на народа | StandartNews.com

София. "Не малко са направили социалистическото движение и БСП за запазване на духовността на България. Цялото ляво движение е борба за духовно въздигане на народа. Ние ще продължим да следваме политика за развитие на общество на знанието и на духовността. Убеден съм, че можем да успеем, само ако сме заедно. Желая Ви здраве, сили, творчески пробиви, успешен труд. Честит празник." С тези думи председателят на БСП Михаил Миков поздрави всички творци по случай Деня на народните будители.

„В днешния ден, когато отдаваме почит на българските будители, благодарим на вас, личностите, посветили се на духа, за вашата устойчивост, за това, че при всичките трудности на деня пробуждате, подкрепяте, търсите, предлагате, създавате", пише в писмото, цитирано от пресцентъра на БСП лява България.

Необходима е промяна в ефективността на днешната държава, в ефективността на днешната политическа система, в обществото ни, изтъкна Миков. „Необходими са повече ефективност и духовност. Необходима е и гражданска доблест. Затова, от името на НС на БСП и на ПГ на БСП лява България, искам да заявя нашата решимост да проявим висока национална отговорност и да бъдем на висотата на ситуацията в този важен за България момент", пише лидерът на социалистите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай