Миков: Това беше един отворен парламент

Миков: Това беше един отворен парламент | StandartNews.com

София. 42-ият парламент е бил отворен, обграден и понякога празен. Така председателят на Народното събрание Михаил Миков обобщи институцията през последната година и малко по време на откриване на изложбата „Отворен парламент".

„Изложбата е симпатично намигване и опит за представяне във фотоси доловените парламентарни мигове на живота на 42-ия парламент. Той беше особен. На първо място – беше отворен парламент и усещането за отвореност личи от всички тези снимки. Той беше обграден парламент и обграждането личи на същите тези снимки. Той беше понякога и празен парламент", заяви Миков.

По думите му в него всички политически сили са използвали по-често кулоарите за представяне на политическите си идеи, отколкото пленарната зала, както е прието обикновено.

„Той беше парламент, който проведе около 150 заседания, около 130 от които редовни, а останалите – извънредни. Парламент, който прие редица важни актове, които хората пожелаха преди предсрочните избори миналата година. Той беше и усмихнат парламент, в който политиците и от управляващото мнозинство, и от опозицията имаха мигове на усмивки, на емоция, на реакция", добави още председателят на парламента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай