Миков сравни палежа на Партийния дом с вандализма по паметниците

Миков сравни палежа на Партийния  дом с вандализма по паметниците | StandartNews.com

Лидерът на БСП Михаил Миков коментира във Фейсбук 25-ата годишнина от подпалването на Партийния дом. "Макар материалните щети вече да ги няма, все още се борим с духовните поражения", написа Миков.

"Още се случва някой друг символ, пазещ историческия спомен за цяла епоха, с нейните жертви и подвизи, с нейните достижения и несбъднати стремежи, да попадне в полезрението на някой "изразител на политическо мнение", въоръжен с четка, флакон и омраза", заявява още председателят на левицата. И още "Вярно, боята не е като пламъците, подигравката не е като насилието, но ми се струва, че важният момент е в усещането за границата - онази между цивилизованото и отговорно поведение спрямо историята на народа и вандализма, който иска да я заличи на всяка цена".

"Примитивно е да се мисли, че прекрачването на тази граница вреди само на нашата партия - то вреди на целия ни народ", казва Миков. И в заключение отбелязва, че само от БСП през цялото това време са запазили "дух на политическа толерантност, какъвто малко партии успяваха да демонстрират, дори инцидентно".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай