Миков: Следващият парламент ще довърши започнатото

Миков: Следващият парламент ще довърши започнатото | StandartNews.com

София. Това Народно събрание приключва работата си. Отива се на избори и следващият парламент трябва да довърши и да даде отговори на доста въпроси, които не бяха довършени. Това заяви пред журналисти председателят на 42-рото Народното събрание Михаил Миков, след като парламентът не събра кворум и събранието бе провалено.

"Вземете проблемите на тези хора, които са свързани с управлението на отпадъците и закона и изкупуването на скрап. Вземете големия въпрос за земеделските земи в България и подпомагането на дребните, на средните производители. Това са редица въпроси, които ще бъдат в дневния ред на следващото Народно събрание", обясни Миков.

Председателят на парламента не пожела да коментира разговора си с Бойко Борисов, който проведе по-рано днес. След него лидерът на ГЕРБ обяви, че партията няма да подкрепи актуализацията на бюджета.

"Нека да не коментираме така разговорите, които сме имали на четири очи", каза той.

"БСП имаше принципна и ясна позиция, добре артикулирана и добре защитена в пленарната зала, за което благодаря на парламентарната група. Това беше позиция, почиваща на ясни принципи", обясни председателят на парламента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай