Миков: След оставката, парламентът се разработи

Миков: След оставката, парламентът се разработи | StandartNews.com

София. "Очевидно след оставка на правителството, парламентът се разработи", заяви председателят на Народното събрание Михаил Миков в началото на пленарното заседание.

"Всички на работа", призова Миков.

В пленарна зала се регистрираха 174 народни представители, предаде Фокус.

В 10 часа президентът Росен Плевнелиев ще направи изявление пред народните представители.

Очаква се депутатите да ратифицират международни споразумения, които са в съгласувания между парламентарните партии списък. Става въпрос за Споразуменията за асоцииране между Европейския съюз и Европейската общност за атомна енергия и техните държави членки, от една страна, и Молдова, Грузия и Украйна.

Изключително кратък парламентарен контрол е включен в дневния ред – по един въпрос е зададен на министрите на образованието, на земеделието и на отбраната в оставка.

Ударно за първия час бяха приети важни ратификации и промени в закона за физическото възпитание. Въпреки това началото бе трудно, защото депутатът от БСП Христо Монов се оказа неподготвен с доклада на комисията по младежта и спорта за промените в Закона за спорта. Председателят на парламента реагира:

"Господин Монов, заповядайте! Доклад не виждам да носите. Наизуст ли го знаете? Не, не само администрацията, и народните представители са го ударили на разпускане. Кой да ви каже? Трябва да сте готови!"

Парламентът ратифицира споразумението за консултантски услуги между Министерството на здравеопазването и Международната банка за възстановяване и развитие за получаване на експертна техническа помощ при реализиране на национална здравна стратегия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай