Миков: Ще настоявам Вигенин да е водач на Благоевград

Миков: Ще настоявам Вигенин да е водач на Благоевград | StandartNews.com

БСП се регистира за изборите през октомври

София. Има напрежение на много места и всеки отговорен социалист знае как се преодолява напрежение – с крайно решение. Решението ще се вземе от НС и аз отново ще настоявам Кристиан Вигенин да бъде водач на Благоевград. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков малко след регистрацията на партията в ЦИК.

„Смятам, че ние първи обявихме водачите си, докато другите партии ги държат по чекмеджетата. На много места няма единно решение, затова има органи, които вземат решения с мнозинство. Смятам, че Кристиан Вигенин ще бъде добър водач за Благоевград", коментира Миков.

Миков подчерта, че решенията в Националния съвет се взимат за водачи, а не в състезания, както и че в БСП има органи, които вземат решение по съответния ред.

По думите му в момента има опит за вътрешнопартийни борби, които се отразяват зле на крайния резултат на левицата.

Смятам, че има амбицията да го преодолеем", коментира Миков и обясни, че БСП е национална партия, националните органи имат своите отговорности и всеки по места, трябва да си спомни за какво е в БСП. „Не бива вътрешнопартийното състезание да се превръща в другарска битка за разпределяне на места. Не това е смисъла да членуваш в БСП", подчерта председателя на БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай