Миков: Президентът заема политическа страна

Миков: Президентът заема политическа страна | StandartNews.com

София. Лидерът на БСП Михаил Миков заподозря Росен Плевнелиев в активно участие в бъдещата предизборна кампания и заемане на политическа страна, след размяна на остър тон по време на консултациите за бюджета при президента. От своя страна Плевнелиев отговори, че заема страната на „пациентите, болниците, на строителите, на общините".

„Учудващ бе тонът на президента Росен Плевнелиев, очевидно той ще бъде активен участник в предизборната кампания, но това ще накърни по-скоро институцията, отколкото да навреди на другите политически партии. Президентът не може да бъде политическа страна. Той се връща към онзи си момент, в който започна да атакува изпълнителната власт преди 1 година. Ако някой иска да тласка страната към нестабилност и президентска република, ние в това няма да участваме", каза Миков на излизане от президентството.

От своя страна президентът също коментира твърденията.

„Чух обвинения - нека коментирам по тях. Президентската институция не участва в предизборна кампания, но взима страната на пациентите, болниците, на строителите, на общините и страната на възможността да бъдем достоен член на Европейския съюз", каза след консултациите Росен Плевнелиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай