Миков: Президентът е особено активен в атаките си срещу НС

Миков: Президентът е особено активен в атаките си срещу НС | StandartNews.com

София. В последните месеци президентът е особено активен в атаките си срещу законодателната дейност на парламента. Това каза председателят на парламента Михаил Миков пред журналисти.

Големият проблем е, че политиката, която се прокарва, не се споделя от президента, смята Миков, цитиран от БГНЕС. Държавният глава се намесва директно с механизма на отлагателното ветото в политическите решения, които засягат социални въпроси, въпроси за потребителския кредит, които засягат милиони български граждани. Тук сигурно имаме политически спор, в който президентът използва конституционния механизъм на отлагателното вето, но смятам, че парламентът ще има сили да реши въпроса, каза още Миков.

Председателят на парламента коментира и злоупотребата с лична данни от страна на ЦИК. Комисията за личните данни да започне да функционира по-сериозно, каза той. "Всички закони трябва да се спазват и постоянната им промяна с оглед на нарушаването им не води до някакъв резултат. Не трябва да мислим непременно за промяна на законите", подчерта Миков.

Принципите на Търновската конституция са актуални и днес и са част от модерната ни конституция. Те очевидно са правени с поглед в бъдещето и изконното усещане за свобода, въплатено в Търновската конституция е актуално и днес, ще бъде актуално и занапред, каза още Миков по повод на честванията, посветени на 135 години български парламентаризъм.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай