Миков праща предконгресно депутатите при хората

Миков праща предконгресно депутатите при хората | StandartNews.com

Социалистите готови с вота на недоверие, внасят го след седмица

Трябва да усилим преките контакти с гражданите. Трудно посланията стигат до хората. Трябва да усилим преките контакти с гражданите, а изборната кампания в партията е един добър повод и народните представители да се включат в различни формати по разясняване на политиката, по разговор с хората. Това каза председателят на БСП Михаил Миков на пресконференция след двудневен семинар на червените в Хисаря. "Често се поставя въпросът защо нямаме телевизия. Другият въпрос, който е по-скоро наша самокритика е за едно повишаване на активността на народните представители. Има накъде, има какво да се желае - използване на средствата на парламентарния контрол и разгръщане на една по-широка законодателна дейност", препоръча още на своите Миков. И даде пример, че соцдепутатите могат да се концентрират върху изработването на законодателство, което да облекчава малките и средни предприемачи. "Искахме и младежкия прочит на нашата работа. Някои от нещата, които се казаха, са ни известни. Искахме да ги чуем от млади хора в социалистическата партия - хора, които искат да се занимават с политика", обобщи още темите от семинара председателят на БСП.

Той припомни, че номинациите за лидер на БСП ще са ясни в средата на април и натърти:"Искам да видя оценката за курса, който води партията. Тук не става въпрос за персонажи, а за политика. Не можеш да бъдеш кандидат на всяка цена. Най-важното е да се даде оценка за курса на партията и за политиката, която е необходима".

Миков заяви още, че БСП е готова с вота на недоверие и той ще бъде внесен в парламента идната седмица. И заключи, че през следващия сезон приоритет за БСП ще са темите образование, здравеопазване и демографска политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай