Миков погледна към АБВ

Миков погледна към АБВ | StandartNews.com

Червени католици пропускат конгреса

Трябва да бъдем максимално отворени и да няма "забранени" партии от левия спектър. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков. Пред БНР той подчерта, че след заседанието на 48-мия конгрес на партията социалистите ще поставят условие за "левите стандарти в местната власт".

На въпрос дали това се отнася и за АБВ, Миков заяви: "Ако споделят тези "леви стандарти", защо не?". Председателят на БСП заяви, че широко коментираните промени в устава на червените са свързани "с организационното укрепване на БСП". "Сега ми звучи малко странно някои да заявяват да не се приемат промени в Устава, след като веднъж е гласуван дневният ред на Конгреса преди месец, а и са приети политическите и организационните мерки", коментира Миков.

В понеделник обаче социалистите от Кюстендил настояха официално ръководството на БСП да отложи дебатите по спорните поправки. "Ние сме на мнение, че БСП трябва да излезе от конгреса като силен опозиционен отбор за местните избори срещу нашия истински противник ГЕРБ", каза соцдепутатът Мая Манолова.

Междувременно стана ясно, че няколко делегати на конгреса вече са пуснали уведомления, че няма да присъстват на форума, тъй като са католици, а тази неделя католическият свят чества Великден. От Пловдивско, където е една от най-големите католически общности у нас, имало 3 делегати, които вместо в зала 1 на НДК ще предпочетат да се черкуват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай