Миков на конгрес на Дачич

Миков на конгрес на Дачич | StandartNews.com

София. Първата официална визита зад граница на соцлидера Михаил Миков ще се състои тази неделя в Сърбия. Той прие поканата за форума на председателя на Социалистическата партия на Сърбия (СПС) Ивица Дачич, който в момента е вицепремиер и министър на външните работи.

Любопитната подробност е, че СПС не е член на ПЕС, а за най-изявен неин функционер е сочен покойният сръбски президент Слободан Милошевич. Той бе изправен пред Трибунала в Хага с обвинение в геноцид по време на войната в Босна и Херцеговина в периода 1992-1995 година. На предсрочните парламентарни избори през март тази година СПС влезе в коалиционното управление на Сръбската прогресивна партия (СПП).

Само преди седмица в Белград на конференция на белградската партийна организация на Социалистическата партия на Сърбия бе шефът на столичните социалисти Калоян Паргов. Визитите на Паргов и Миков не са били дебатирани на Изпълнително бюро на БСП, уточниха пред "Стандарт" източници от "Позитано" 20. Соцдепутати лаконично коментираха, че са очаквали първата официална визита на новия лидер на БСП да бъде на висш форум на някоя от партиите членове на ПЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай