Миков: Категорично е вярно нашето решение да останем в опозиция

Миков: Категорично е вярно нашето решение да останем в опозиция | StandartNews.com

София. „Категорично се потвърждава верността на нашето решение да останем в опозиция, защото новата власт замрази социалните плащания на 14 социални групи, рязко се влоши фискалната позиция на страната, увеличи се правителственият дълг." Това заяви по време на заседание на НС на БСП председателят на левицата Михаил Миков.

Очертава се една година на икономическа стагнация, което несъмнено ще се отрази на икономическото и социалното положение на българските граждани, прогнозира. „Очертаха се няколко законодателни инициативи на новото правителство, които показват намерения за реваншизъм- Законът за МВР, Законът за Сметната палата", каза още той. 

„Всички наши предложения по бюджета на социалното осигуряване, НЗОК и по републиканския бюджет, включително с идеите, които имаше БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за намиране на приходи и преструктуриране на приходната част, бяха отхвърлени в пленарна зала", коментира още лидерът на левицата.

Когато не достигат гласове за предложенията на мнозинството, те са подкрепяни от ДПС, каза Миков. „Имам в предвид най-вече решенията за прогресивното подоходно облагане и предложенията, свързани с пенсионните фондове", обясни той и заключи, че досега нито едно предложение на БСП лява България не е прието от управляващите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай