Миков изрази своите съболезнования към турския народ

Миков изрази своите съболезнования към турския народ | StandartNews.com

Председателят на НС на БСП Михаил Миков изпрати съболезнователно писмо до посолството на Република Турция в София по повод тетористичния атентат в Анкара. В писмото Миков изпраща съболезнования по повод варварския атентат на площад "Съхийе", трагедия, причинила огромен брой жертви и ранени. „В този тежък за Вашата страна момент изразявам най-искрена човешка съпричастност и солидарност към мъката на близките на загиналите и към приятелския турски народ", добавя още лидерът на социалистите. Миков изразява още искрената си надеждата за скорошно възстановяване на ранените. Той пише още, че осъжда този терористичен акт на насилие и агресия."В този тежък за Вас момент ние трябва да бъдем единни в борбата срещу всяко деяние, което застрашава правото ни на мирен и справедлив живот", завършва Миков.

Пълен текст на писмото.

ДО
Н. ПР. Г-Н СЮЛЕЙМАН ГЬОКЧЕ
ИЗВЪНРЕДЕН И ПЪЛНОМОЩЕН ПОСЛАНИК
НА РЕПУБЛИКА ТУРЦИЯ

Ваше превъзходителство,
Oт името на ръководството на Българската социалистическа партия и от мое име моля приемете най-дълбоки съболезнования по повод варварския атентат на площад "Съхийе", трагедия, причинила огромен брой жертви и ранени.
В този тежък за Вашата страна момент изразявам най-искрена човешка съпричастност и солидарност към мъката на близките на загиналите и към приятелския турски народ. Всички в България дълбоко скърбим за жертвите. Искрена е и надеждата ни за скорошно възстановяване на ранените.
Остро осъждаме този терористичен акт на насилие и агресия. В този тежък за Вас момент ние трябва да бъдем единни в борбата срещу всяко деяние, което застрашава правото ни на мирен и справедлив живот.

Моля приемете още веднъж моите съболезнования!

С уважение,
Михаил Миков
Председател

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай