Миков: АБВ не е лява партия, да върви при либералите

Миков: АБВ не е лява партия, да върви при либералите | StandartNews.com

Стара Загора. "Има редица признаци, които поставят АБВ извън лявото пространство. Наскоро имаше отношение и на ПЕС, макар и периферно, по този въпрос". Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков в Стара Загора в сряда. „Те участват в дясно управление, те приемат десни мерки и постоянно повтарят „няма ляво, няма дясно". Тогава какво търсят вляво или може би искат да сложат на ревера си брошка от някоя световна организация като ПЕС и Социнтерна", аргументира се Миков и посъветва иронично хората на Георги Първанов „да кандидастват за Либералния интернационал". Според него биографията на някои политици в АБВ не е достатъчен идентификатор за лявото пространство и той ще защитава тази своя позиция сред другите леви партии в Европа, ако тя кандидаства за член на лявото европейски семейство.

В Града на липите Миков събра общинските лидери от Югоизточна България на първата от поредицата срещи с местните активи. Един от основните въпроси на дискусията щяла да бъде позицията на БСП в опозиция. „Първите стпъки на четворната коалиция показаха десния характер на това управление и потвърдиха позицията на националното ни ръководство, че не бива да участваме в него", каза още соцлидерът.

Според него БСП не е в нокдаун, както някои твърдят, лявата коалиция по думите му е единствената опозиция и алтернатива на сегашното управление, което не предлага различна перспектива за обществото и гражданите.

„Засилването на политическия живот на партията, изнасянето на влиянието й в обществото, активна парламентарна дейност – това са пътищата за възстановяване на силата на социалистическата партия", добави Миков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай