Михов: Няма криза в АБВ

Михов: Няма криза в АБВ | StandartNews.com

"Политическа криза в доверието на ниво политическо ръководство и на ниво партия няма", отсече зам.-председателят на парламентарната група на АБВ ген. Михо Михов. И обясни решението на депутатите като "еволюция". Той бе категоричен, че групата ще следи изкъсо действията на правителството и по въпроса с икономическата и финансова стабилност, и по другите проблеми. Ген. Михов подчерта още, че вчерашното решение е взето в присъствието на трима зам.-председатели на АБВ.

Другият зам.-председател Кирил Цочев поясни, че групата счита отстъпката на финансовия министър като "победа" за АБВ. "Ние предложихме още от самото начало редуциране на дълга с 2 млрд. лева и в последствие в разходната част, в дефицита на бюджета в следващите три години, да се обсъждат възможности за инвестиционна политика и на фонд, който да помогне за развитието на икономиката в страната, за развитието на малки и средни предприятия. Това, което стана вчера, е благодарение на АБВ. Това е малка победа. Ще контролираме дали това, което е джентълменско споразумение, ще бъде спазено", каза той. И допълни: "Избегнахме популизма на БСП и "Атака", бяхме в сферата на прагматизма". Той обяви, че България не трябва да фалира или да се обяви мораториум по дълга, а да се платят задълженията, които имаме като държава.

Той бе категоричен, че групата няма намерение да подава оставка. "Не очаквайте сензация, че АБВ се разпада, групата напуска, напускаме коалицията, Калфин подава оставка. Ще работим за стабилност на държавата", категоричен бе Цочев. И допълни, че оставката на лидера на партията Георги Първанов все още не е факт.

От брифинга, който парламентарната група на АБВ даде, стана ясно още, че решението за подкрепа е взето от трима зам.-председатели на партията. Но президентът (2002 - 2012 г.) не е бил наясно с него. Причината, обясни по-късно секретарят на ПГ Иван Иванов, била, че "телефоните не винаги работят". Запитан дали се опитват да изолират Първанов, той отсече, че "не са толкова наивни". И допълни: "Той е човекът, заради когото има АБВ. Ние не бихме си позволили различие от неговото мнение. Изключено е. Вчера ние бяхме в парламента, а в парламента нещата изглеждат другояче. Има отговорности, които няма как да не поделим. Има партньорства, на които не може да се обърне гръб".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай