08:58 ч.

16.05.13

3 мин.

1570

11

32

Михаил Миков: Хората искат промяна

от Даниел Николов |

Михаил Миков: Хората искат промяна

Цацаров опроверга съмненията, че е избран със закрилата на ГЕРБ

Снимка: архив Стандарт

София. "Трябва да се търсят компромиси в името на националните цели. Ние нищо предварително няма да обещаваме на „Атака" и на когото е било друг, трябва почтеност", заяви Михаил Миков от БСП пред бТВ.


"След изборите започва новият мандат на парламента, наблюдаваме как всички правят сметки за правителството, а не какво трябва да се ревизира в законите, по които ще се управлява. Политиката не е аритметика, 120 депутати на 120 и т.н., тя е съгласие върху действия - първото е спешно свикване на Народно събрание. Разпадът на институциите не може да продължава. Изборите показаха, че хората искат промяна", добави Миков.


"Не сме започнали разговори с останалите субекти в парламента. Те ще се проведат в новото Народно събрание", категоричен бе той.


"Финансовият колапс крие опасност от превръщане в технологичен колапс. Не възразяваме държавата да засили своята роля в икономиката, това е част и от нашата предизборна програма. Днес националната цел е излизане от тежката ситуация, в която попадна държавата", допълни Миков.


"С работата на прокуратурата по случая в Костинброд главният прокурор Сотир Цацаров опроверга съмненията, че е избран със закрилата на ГЕРБ", заяви Михаил Миков.


В надпреварата за поста Цацаров бе недвусмислено подкрепен от зам.-председателя на ГЕРБ и вътрешен министър Цветан Цветанов, който преди това бе оправдан по дело за клевета в ръководения от Цацаров съд.


"Начинът, по който беше избран главния прокурор, ме предизвика да твърдя, че той е зависим от изпълнителната власт, но бях опроверган," призна Миков.


"Има воля за консолидираност. Прокуратурата показа, че действията на една институция променят обществено-политически нагласи за дни," смята той. Михаил Миков не пожела да влезе в подробности в коментара за акцията на прокуратурата, защото не желае да прави „квалификации, подобно на други политици".


По думите му, Изборният кодекс регламентира отпечатването на 10% излишък от бюлетини за всеки избирателен район, които се съхраняват в РИК. "Изведнъж се появи още едно количество. Манталитетът на ГЕРБ, насочен към фалшифициране на изборите, трябваше да бъде обслужен с тези бюлетини. Печатат се само +10% ако има нужда от други бюлетини, винаги е било така," подчерта Михаил Миков, но призна, че няма гаранция, че в миналото не е прилагана подобна схема за манипулация на вота. "Гаранцията е в бъдеще," посочи той.


Михаил Миков коментира и писмото от „група достойни прокурори", изпратено до редакционните пощи на няколко медии с прикачени документи от разследването на случая в Костинброд.


"Това е едно долнопробно активно мероприятие – с внушенията, оценките и квалификациите, с ксерокопия с материали по делото," заяви социалистът.


Според него предстои дълъг спор за това откъде са изтекли документите.


"Някой се опитва да създаде друга обществена среда за това, което върши прокуратурата," предположи Михаил Миков.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 15:29 · 16.05.2013
Защо не ги осъдиха по времето на вашето управление ама няма за какво, ако има, идиотите от герб биха ги унищожили. Защо ви е виновен Миков, а цв.цв. какво направи? Осрахте се тотално и имате куража да плюете мишоци такива!
маргин · 13:12 · 16.05.2013
Миша , ниъ пак сме тука ! ама с стари курви нов бардак ,не става , поне сменете креватите ба !
Потребител · 13:04 · 16.05.2013
Да, вярно! Без комунета! Най-добрата промяна за БГ !
Потребител · 12:51 · 16.05.2013
ДААААААААААААААААААА,Промиана а НЕ ВАС............КОМУНИСТИ МРАСНИ
Потребител · 10:50 · 16.05.2013
Ех,Миков...можете да функционирате,само ако има пари за папкане и за крадене.Защото сте социалисти.
Потребител · 10:42 · 16.05.2013
До Главният прокурор Сотир Цацаров - предложение за сваляне на депутатския имунитет на следните депутати_престъпници: Бойко Борисов, Лиляна Павлова и Томислав Дончев, Владислав Горанов и останалите бивши министри.
Потребител · 09:45 · 16.05.2013
Промяна да ,искаме искаме Масларова осъдена искаме Овчаров осъден искаме всички вас които 60 години в Името на Народа оставиха България без бъдеще в името своето лично богатство
Потребител · 09:37 · 16.05.2013
И коя е промяната - Станишев, Миков, Найденов, Мая Пчелица, Корнелия, Янаки, експерта по водни огледала Димчо Михалевски, трапезаният културен мистър Данаилов и доказалият се икономист Пробития Орех - точно тази "промяна" хората НЕ искат.
Потребител · 09:29 · 16.05.2013
ПРОТИВЕН АПАРАТЧИК, КОЙТО ДОСЪСИПА СИСТЕМАТА НА МВР, ЗА ДА МОЖЕ САТАНишев да си ползва доволно отроците на ДС в ДАНС за собствени партийни цели, да си изнася оттам секретни доклади когато си ще и да ги губи или дава на мафията, да поставя Трактори начело, да покровителства нагли, за да отвличат непослушни богаташи, които отказват да си плащат на партията кърмилница.
jordan.vitkov.9 · 09:11 · 16.05.2013
Миков, Миков, "оти се пра'иш на лисица"?... Проблема не е в математиката - тя е точна наука. Проблема е в това, че почти четвърт век българските граждани отмизерстват КОМПРОМИСИТЕ, необходими за забогатяването на разноцветния партиен елит и обръчите от фирми около него?!...
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент