Местан: Оставката говори за проблем

Местан: Оставката говори за проблем  | StandartNews.com

Лидерът на ДПС Лютви Местан каза в кулоарите на парламента, че няма достатъчно информация за коментар, но тази оставка на вътрешният министър Веселин Вучков говори за проблем с правителството.

"Право на министъра е да си подаде оставката и е право на министър-председателя да приеме или да не приеме една оставка", каза Местан и посочи, че няма информация за мотивите за оставката на Веселин Вучков.

"Има закон, който беше приет съвсем скоро и в една правова държава законите се изпълняват такива, каквито са", коментира Местан.

"Не съм в състояние да влизам в какъвто и е да е по-сериозен коментар. Не сме запознати с мотивите, за да правим коментар, аз мисля, че по тази тема трябва да се говори отговорно, а отговорното говорене е информираното говорене", допълни той.

В същото време и зам.-председателят на парламентарната група на БСП Атанас Мерджанов добави, че оставката на силовия министър е знак за нестабилност в управлението на мнозинство.

Съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов заяви, че е рано да се коментира. Той все пак изрази мнение, че има връзка с промените в закона за МВР и персоналните промени, които Вучков е искал да направи с министерството.

"Мотивите, с които вътрешният министър подаде оставка са лични. Има случаи, в които човек трябва да вземе своето решение", обясни пък вицепремиерът Меглена Кунева и добви, че няма да се усети никакво разклащане във сектор „Сигурност" след оставката на министър Веселин Вучков. По думите й, ако някой иска да я попита за конкретни политики тя е готова да отговори.

„Смятам, че партиите в мнозинството ще намерят решение. Към момента моето усилие ще бъде насочено натам да няма никаква несигурност", коментира Кунева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай