Местан: Надценяват ролята на ПФ

Местан: Надценяват ролята на ПФ | StandartNews.com

Не мисля, че оттеглянето на покрепата на патриотите ще е края на кабинета "Борисов 2".  Това заяви лидерът на ДОСТ Лютви Местан. Според него силата на Патриотичния фронт се надценявала. Местан смята, че свалянето на кабинета е свързано със събирането на 121 гласа при вот на недоверие. "Много ми е любопитно как ще се съберат тези гласове", отбеляза Местан. Той допълни, че ако ГЕРБ остане в съглашение с Патриотичния фронт, няма да да може да разчита на каквато и да е подкрепа от ДОСТ.

Лютви Местан каза още, че не приема направените заявки от ГЕРБ и други участници в управлението, според които трябва да се отхвърли ветото на президента, а после да се мисли за изменения в приетите текстове.

"Да се отхвърли ветото означава да се отхвърлят и мотивите, с които е наложено то, а мотивите на президента Плевнелиев са демократични", заяви Местан. Той допълни, че гласуването против ветото е гласуване против демократичните устои.

На предстоящите президентските избори не може да се гледа тясно партийно. "Мисля, че предстоящите избори за държавен глава задават много сериозен сблъсък между евразийските и евроатлантическите сили в българската политика. Има много динамичен процес на обединяване на евразийските сили дори с цената на преформатиране на управленската коалиция". Това заяви в Момчилград лидерът на ДОСТ Лютви Местан.

В родопския град той участва в среща със симпатизанти. Пред тях Местан заяви категорично,че в скоро време ДОСТ ще има регистрация, защото всички внесени необходими документи отговарят на закона. Местан съобщи, че вече над 14 хиляди са членовете на партията в страната, а от област Кърджали - близо 3 700.

Според Лютви Местан силният старт на ДОСТ е неочакван за някои политици. По думите му това е развенчало очакването за регионалната характеристика на новата партия. Местан прогнозира, че след регистрацията на ДОСТ членовете ще се увеличат още повече.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай